Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

17. ликовни и литерарни конкурс на тему: ВРТ ДЕТИЊСТВА

Поводом Светског дана књиге за децу

и у част овогодишњих јубилеја

 Јована Јовановића Змаја, Десанке Максимовић, Бранка Радичевића, Алексе Шантића, Драгана Лукића, Стевана Раичковића, Милоша Црњанског и Мире Алечковић,

Одељење књиге за децу Народне библиотеке “Стеван Сремац” у Нишу

расписује 17. ликовни и литерарни конкурс на тему:

ВРТ ДЕТИЊСТВА

Право учешћа на конкурсу имају ученици свих основних школа на територији Републике Србије и иностранства. Литерарни радови треба да буду читко написани или откуцани у три примерка, на српском језику. Ликовни радови се шаљу у оригиналу (никако као слика е-поштом). Подлога, техника и формат – по слободном избору.

Радови треба да буду потписани и то: литерарни радови испод рада, а ликовни на полеђини цртежа. Уколико се литерарни радови шаљу групно (на једном Ворд документу), онда испод сваког рада написати податке о аутору.

Подаци о аутору које је потребно написати: име и презиме, разред, назив школе и место (држава), име ментора и контакт подаци (адреса е-поште или број мобилног телефона). Уколико ученик не жели да му евентуална награда стигне на адресу школе, треба да напише и адресу становања.

Радове послати на адресу:

Народна библиотека „Стеван Сремац“ Ниш

Одељење књиге за децу (ЗА КОНКУРС)

Синђелићев трг број 2

18000 Ниш

или у електронској форми на мејл Народне библиотеке “Стеван Сремац”:

konkurs@nbss.rs

Учесници ће бити бодовани у две категорије:

  • I категорија: млађа (ученици од I до IV разреда)
  • II категорија: старија (ученици од IV до VIII разреда)

Конкурс је отворен до 10. марта 2018. године, а најбољи радови, по мишљењу стручног жирија, биће објављени 26. марта на сајту Народне библиотеке “Стеван Сремац” (http:www.nbss.rs). Најуспешније учеснике чекају награде које ће бити додељене на свечаности 31. марта 2018. године.

  12.02.2018.  |    08:21