Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Радионице

У оквиру „Дечје недеље“, у четвртак, 10. 10. 2013 , у Одељењу књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ из Ниша одржане су ликовне радионице „Мама реклама“ и „Читалачка позивница за сестру и брата“. Креатори ликовних радова су били ђаци I/2 и IV/1 ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ниша.Том приликом деца су се упознала с правилима коришћења фонда књига и забавила су се рецитујући омиљене стихове. Ђаке су предводиле, учитељице: Муљевски Љубинка, Слађана Стојковски, Сузана Величковић и библиотекарка Гордана Стојковић.

1


Поводом „Дечје недеље“, Одељење књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ из Ниша организовало је у уторак, 8. октобра 2013., две уметничке радионице под називом „Страшило за све…“
Сви знамо да су страхови део одрастања сваког детета. Свако доба доноси нове страхове и односи старе. Циљ ове радионице је да се деца на креативан начин ослобађају страхова и да на забаван начин откривају свет библиотеке и радост читања. Као што постоје страшила у пољу тако постоје и страшила против свих дечјих страхова. Деца се плаше мрака, дивљих животиња, сенки, самоће, наказа, вештица, вампира и разних других појава.
Постоје страшила у причама и бајкама, Страшило је један од ликова у популарној бајци „Чаробњак из Оза“.
Да дечји страх није дугог века доказали су нам учесници данашње радионице, ђаци III/4 ОШ „Ратко Вукићевић“ и I/1 ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ниша који су неустрашиво обликовали и сликали добра страшила против својих страхова. Ђаке су предводиле, учитељица Душица Јанковић и библиотекарка Виолета Мандић из ОШ „Ратко Вукићевић“, учитељица Милица Стојановић и библиотекарка Гордана Стојковић из ОШ „Доситеј Обрадовић“. Радионицу је осмислила и водила библиотекарка Мира Церовић Тасић.

11


У суботу, 7. септембра 2013. године, Одељење књиге за децу Народне библиотеке „СтеванСремац“ реализовало је две едукативно-креативне радионице у оквиру јесењег програма : „Празник воћа и поврћа“ и „Патуљци и дивови“.На радионицама су учествовала деца предшколског и основношколског узраста. У ведрој и забавној атмосфери деца су читала поезију, писала, цртала и бојила. Циљ ових радионица је подизање свестти код деце и младих о важности читања, писања и ликовног изражавања прочитаног.

1


У Одељењу књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ у Нишу, 28. августа 2013. успешно је реализована креативна радионица „Извор мојих радости и уживања“. Деца су активно учествовала у радионици која је подељена у три сегмента:
1. Разговор са децом о машти, дечјим интересовањима,
2. Читање књиге „Прича о дјетињству Николе Тесле“,
3. Цртање на тему „Моја машта и инспирација“.
Радионицу је водила Мира Церовић Тасић.

1


Креативно-образовне радионице за децу, „Делфини, крокодили, диносауруси“ и „Једнорози“, одржане су 19. јула 2013. на базенима „Чаир“ , у организацији Одељења књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“, и у сарадњи са Спортским центром „Чаир“ у Нишу.
Деца су на занимљив начин, кроз причу и књиге, сазнала нешто више о једнорозима, диносаурусима и становницима мора, језера и река. У току радионица настали су занимљиви ликовни радови, цртежи и различите морске животиње, од пластелина. Циљ ових радионица је подстицање на читање и развој дечјег креативног изражавања. Посетиоци базена у спортском центру „Чаир“ у Нишу могу сваког дана од 13 до 19 сати бесплатно, да изнајме књиге на штанду Народне библиотеке „Стеван Сремац“, који је постављен на том купалишту.

1


У четвртак, 18. јула 2013. на Базенима Спортског центра „Чаир“ одржане су ликовне радионице за децу, „Кловнови“ и „Сладолед чаролија“. Радионице је организовало Одељење књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ у Нишу. Циљ ликовних радионица је едукација и ослобађање креативности уз дружење и забаву на базену.

1


Народна библиотека „Стеван Сремац“ и Спортски центар „Чаир“ настављају заједничку мисију да деци и одраслим посетиоцима обезбеде прјатну, безбедну, стимулативну и занимљиву средину, под слоганом „Читам, пливам“. Тим поводом, на Базенима „Чаир“ у среду 17. јула 2013. Одељење књиге за децу организовало је две креативне радионице: „Сирене“ и „У боји бајке“. На радионицама деца су слушала приче о сиренама, цртала и певала. Тако је прошао још један летњи дан, активног одмора са пуно задовољства уз игру на базену и радост уметничког стварања.

1


Дан купања, забаве, цртања, читања и дружења – тако је изгледао понедељак, 25. јул 2013. на Базенима „Чаир“у Нишу. Под слоганом „Читам, пливам“, успешно је завршен први радни дан библиотечког кутка који је организовала Народна библиотека „Стеван Сремац“ у сарадњи са Базенима Спортског центра „Чаир“ и ГО Медијана. Одржане су креативне радионице за децу: прва „У свету цвећа и лептирова“ и друга „У боји песме“.Нови доживљај књиге поред базена посебно је пријао одраслим посетиоцима. Деца и родитељи, који лето проводе у Нишу, могу и наредних дана уживати у креативном и корисно испуњеном слободном времену.

  10.07.2015.  |    13:21