Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Дан Библиотеке

У друштву многобројних пријатеља, сарадника и колега, у среду 13. маја 2015, обележили смо Дан Библиотеке и 136 година постојања.
На самом почетку свечанoсти обратила се директорка Соња Шуковић, поздравила присутне и подсетила на историјат и значај Библиотеке. Потом је пригодан говор одржао председник Градске општине Пантелеј Срђан Савић, а у име награђених пензионера Библиотеке обратила се Маријана Стефановић.
На овај дан Библиотека је уручила захвалнице пријатељима и сарадницима: Трећој бригади КОВ-а, првој нишкој Гимназији „Стеван Сремац“ и Гимназији „9. мај“.
У музичком делу програма наступао је хор „Грација“ под руководством Сузане Петровић и Дуо “Ехоес”, Факултета уметности у Нишу, кога чине Соња Миливојевић (виолина) и Предраг Радисављевић (хармоника).
На Дан Библиотеке, на Одељењу белетристике, у улози библиотекара опробали су се председник општине Пантелеј Бобан Џунић, председник општине Пантелеј Срђан Савић, историчар Небојша Озимић, књижевник Бранислав Јанковић, заменик комаданта Треће бригаде пуковник Предраг Грбић и мајор Дејан Лукић.

  13.05.2015.  |    14:05