Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Представљени наставци трилогије „Седам мачева” писца Милоша Петковића

Вечерас су у Народној библиотеци „Стеван Сремац” представљени наставци трилогије „Седам мачева” писца Милоша Петковића: „Пољубац принцезе Илдико” и „Теслин времеплов”.
Трећа трилогија Милоша Петковића „Седам мачева” први је српски ансамбл – серијал који истовремено прати причу о легендарним ликовима из света књижевности и историје, митским мачевима и вампирима из српских предања.
„Пољубац принцезе Илдико” прати групу легендарних ликова (међу којима су и Шерлок Холмс, Абрахам Ван Хелсинг, Филијас Фог…) кроз потрагу за седмим мачем из пророчанства – Бичем Божијим Атиле Хунског. Преплитање са хтонским и натприродним (вампири, Ержебет Батори) доводи до трећег дела, „Теслиног времеплова”, у којем се открива тајна нашег великог научника који је и сам протагониста ове приче.
Поред аутора, на промоцији су учествовали и Милан Раставац, тренер ФК „Раднички”, Дарко Станковић, новинар портала „Аутостоперски водич кроз фантастику” и Никола Митровић Митке, фронтмен бенда „Поп Херц Каро”.
У присуству бројне читалачке публике, која је својим питањима учинила овај сусрет још занимљивијим, приказан је фан-трејлер за трилогију.

  13.03.2017.  |    20:52