Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

У Народној библиотеци „Стеван Сремац” представљена збирка песама „Башта наших живота” Јане Маслаковић

Са циљем да се промовишу млади талентовани литерарни ствараоци и скрене пажња да читање, однос према књизи од најранијег детињства, у великој мери доприноси изборима које деца праве током живота, вечерас је у Народној библиотеци „Стеван Сремац” представљена збирка песама „Башта наших живота” Јане Маслаковић, једне од најмлађих и најнаграђиванијих песникиња из Ниша. То је, поред осталог, и  начин да се открију стваралачки потенцијали и склоности, скривени, још неуочени, таленти, чврста подлога за грађење баште сопственог живота, јер књига јесте неизоставни део одрастања ове младе песникиње.

Како је реч о ауторки која тек закорачује у живот, готово да зачуђују њене песме које привлаче свежином речи, универзалним, свеобухватним животним темама, нијансираним дубоким емоцијама. Постављен је проблем човековог постојања и тражење смисла живота из визуре једне четрнаестогодишњакиње.

„Поред песничке зрелости и свести о животној мудрости ову младу песникињу одликује и изванредно запажање животне истине крај које у свом одрастању пролази. Она не дозвољава да чистоту и невиност победи хладан и нечист дах живота. Срећа је бисер у њеним рукама, а ове песме су бисерна ниска коју ниже док корача путем своје судбине”, речи су Миљане Игњатовић Кнежевић.

Учествовали су: Миодраг Јакшић, уредник, Миљана Игњатовић Кнежевић, рецензент, Јана Маслаковић песникиња, Емилија Остојић Кацуљ, Зоран Маслаковић и Татјана Богдановић књижевници из Ниша. За музички део програма био је задужен Никола Николић.

Уз надахнуто казивање Јаниних стихова, вече је протекло у живој атмосфери у препуној сали Народне библиотеке „Стеван Сремац”.

  21.01.2016.  |    13:54