Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

ТРИ ДАНА СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ

Поводом Светског дана књиге и ауторских права Народна библиотека „Стеван Сремац”, у сарадњи са Удружењем за очување традиције и унапређење културне баштине „Нишка лоза”, организовала је ТРИ ДАНА СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ. Од четвртка до суботе, Нишлије су имале прилику да деци са Косова и Метохије дарују књиге и сликовнице.
Првог дана, у четвртак 23. априла 2015, место прикупљања књига било је код споменика Стевану Сремцу, преко пута Калче. Тог дана Народна библиотека „Стеван Сремац” је даровала суграђане попустом на учлањење, што је искористило триста седамдесет корисника.
Током другог дана књиге су прикупљане у порти Цркве Светог Пантелејмона, где је у вечерњим сатима организована радионица Верског добротворног старатељства. Малишани су сликом и речју упутити срдачне поздраве својим вршњацима на Косову и Метохији.
У суботу, место прикупљања књига било је у Парку Светог Саве, где су суграђани имали прилику да уживају и у музичком програму за који био задужен „Балкан рок”. Поред хуманих Нишлија, акцију прикупљања књига помогли су и волонтери Гимназије „Светозар Марковић”, Општина Медијана и Филозофски факултет Ниш.

  23.04.2015.  |    14:13