Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Вече прозе

Вечерас је у дворишту Народне библиотеке „Стеван Сремац” одржано вече дијалекатске прозе у оквиру VI Фестивала књижевног стваралаштва на народном говору „Преображењско појање”. Поред награђених писаца који су добили признања „Реч баштине” и „Слово хвале и захвале” наступили су и писци из Прокупља и Врања, Етно група „Нишко зоне” и фрулаш Радован Јовановић.
Сутра у 19.00 сати одржаће се вече поезије на дијалекту. У богатом програму учествоваће награђени песници, гости из Бујановца, Сврљига и других места као и Етно група Верице Милутиновић и Радмила Милојковић, извођач заплањских народних балада и песама из Доњег Душника.

Вече дијалекатске поезије

Друге вечери VI Фестивала књижевног стваралаштва на народном говору „Преображењско појање” одржано је вече дијалекатске поезије уз учешће награђених песника и гостију из више градова Србије. Програм је употпунила и Етно група Верице Милутиновић из Ниша а пажњу је изазвала Радмила Милојковић која је казивала и певала заплањске баладе. Најбољима на конкурсу подељена су признања „Реч баштине” и „Слово хвале и захвале”.

  17.08.2017.  |    21:58