Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Округли сто на тему „Фестивал књиге за децу“

У Одељењу књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“, 20. марта 2015. године, организован је округли сто на тему  Фестивал књиге за децу, који заједно с осталим активностима представља значајан део фестивалског културног програма Медијана феста. Округли сто отворио је познати српски писац Тоде Николетић који је подсетио децу да је поезија извор радости, да су књиге и свака писана реч, извор инспирације и дах који потиче стварање. Радмила Булатовић, директорка Фестивала хумора за децу из Лазаревца, обратила се свим присутнима са речима да је Фестивал синергија свих радости, деце и одраслих.
На округлом столу учествовали су песници и писци: Власта Ценић, Мишо Бакрач, Милоје Дончић, Милосав Петровић, Русомир Арсић, Миљана Игњатовић Кнежевић, Мирјана Балтезаревић, Викторија Џунић, Милијана Јовановић и Лела Стојановић. Округлом столу присуствовали су наставници и ученици основних школа „Иво Андрић“ и “Доситеј Обрадовић“ из Ниша, као и учесници Дечије колоније из Дољевца.
Овај догађај улепшала је употпунила представа за децу „Седам Снежана и патуљака“ по тексу Тоде Николетића и у режији глумице Катарине Грубишић.
Фестивали књиге за децу имају за циљ да афирмишу писменост, књижевност и мотивишу стварање читалачких навика код деце и младих.

  20.03.2015.  |    12:51