Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Одржана је манифестација „Сретања”

У организацији Народне библиотеке „Стеван Сремац” Ниш и Друштва уметника „Слава”, у нашој библиотеци одржана је манифестација „Сретања”.
Сусрели су се угледни књижевници, уметници, ствараоци. Сви обједињени истом мисијом – очување корена, језика и традиције српског народа и његових обичаја. Ићи у корак са светом, али ослањати се на своје корене.
Слоган овог „Сретања” јесте „Мати засади зрно, нек буде ружа, и би ружа…”, чија је порука: садите лепоту која као ружа једнако мирише и цару и просјаку.
Овом приликом обележена је и годишњица постојања нишког Друштва уметника „Слава”. Тим поводом додељене су награде „Златни пергамент” и „Златна успомена” истакнутим појединцима и установама које су значајно допринеле раду Друштва и одржавању манифестације „Сретања”.
Учествовали су:
Јеленко Благојевић, Славица Пејовић, Ружица Петровић, Милош Петковић, Драган Ј. Ристић, Иван Драјзл, Виолета Јовић, Милица Вучковић, Русомир Арсић, Горан Лазаревић, Владимир Станимировић, Дечији центар Ниш, ОШ „Ђура Јакшић” Просек, ОШ „Радоје Домановић”, Црквени играчки ансамбл „Бранко”, Хор „Грација”, Радош Вељковић (виола).

  19.02.2016.  |    13:20