Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Мала школа заната и Тај необични свет

Поштовани, обавештавамо Вас да је Одељење књиге за децу започело два нова серијала активности Мала школа заната и Тај необични свет.

У организацији Одељења књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“, током 2015. године, одржаће се серијал бесплатних интерактивних радионица за децу и младе. Серијал носи назив Мала школа заната.

Током зимског распуста одржане су радионице Лицидар и Писар. У оквиру радионице Лицидар деца су од пластелина правила лицидарска срца и украшавала их стиховима, словима и насловима књига. Превођење текста у пиктографско писмо била је тема радионице Писар. Циљ ових активности је да на забаван и креативан начин начин промовишемо наше културно наслеђе посредством читања и дечијег стваралаштва.

Едукативном и креативном квиз-радионицом Тај необични свет започели смо још један серијал изузетно занимљивих активности у Дечијој библиотеци. Учешћем у првој квиз-радионици деца су се забавила, разонодила и научила нешто о најизврснијим и најневероватнијим стварима на нашој планети. Жеља нам је да и даље активно стимулишемо наше кориснике, да на занимљив начин искористе стечено знање развијајући свој такмичарски дух али на основама фер плеја.

  20.01.2015.  |    13:50