Боривоја Гојковића 9, 18000 Ниш
018/511-403
018/250-188

Изложбе Одељења белетристике

Поводом Светског дана књиге и 400 година од смрти Мигела де Сервантеса, 23. априла, на Одељењу белетристике приређена је пригодна изложба у знак сећања на овог великог писца. Аутори изложбе су Ивана Јоцић, библиотекар и Љубиша Николић, дизајнер.

 

 


Поводом 8. марта, нашим читатељкама дарујемо поезију.

Ауторке Ивана Митровић и Софија Томић.

 


Аутори изложбе „Стари век у књижевности“ су Софија Томић, библиотекар  и Љубиша Николић, графички дизајнер.


Поводом смрти Радована Вучковића, књижевног историчара, критичара и прозног писца.


Поводом  Светског дана смеха, књижничар Ивана Митровић предлаже читаоцима да прочитају ове књиге. Циљ је подстакнути људе да се што више смеју, јер ће се осећати боље.

 


Одељење белетристике припремило  је нову поставку о покретним библиотекама, креативности оних који се труде да књига допре до сваког и да знање буде на дохват руке. Изложбу припремиле Ивана Јоцић и Наташа Бранковић.


Поводом Дана људских права, 10.12.2015. године,  постављена је изложба у холу Одељења белетристике, коју су приредиле Ивана Јоцић и Ивана Митровић.


У холу Одељења белетристике отворена је нова изложба посвећена стваралаштву недавно преминулог аутора Мирослава Јосића Вишњића. Дођите и упознајте се са  опусом овог цењеног писца.

Најновија изложба у холу Одељења белетристике посвећена је љубитељима крими романа и трилера. Наши читаоци могу да се информишу о најзначајнијим и најбољим остварењима  овог жанра из пера домаћих аутора.

Такође, можете погледати и изложбу посвећену Види Огњеновић, добитници ПРО-ЗА награде за најбољег прозаисту Балкана у 2015. години.


У холу испред Одељења белетристике можете видети изложбу „Сликари у очима књижевника“. Аутори изложбе су Софија Томић, Ивана Митровић и Ивана Јоцић.


Патрик Модиано, добитник Нобелове награде за књижевност  2014. године.


Поводом Светског дана књиге, у холу Одељења белетристике постављена је изложба посвећена библиотекама широм света. Посетите нас и завирите у овај чаробни свет! Аутори изложбе су Ивана Јоцић и Наташа Бранковић.

1

1

1


У холу испред Одељења белетристике можете  видети  изложбу  под називом „Стваралачки набој у сенци чудних навика“. Ако желите да сазнате о ритуалима славних писаца током креативног процеса, посетите нас.  Аутор  је библиотекар  Ивана Јоцић.

1

1


Поводом Светског дана књиге и ауторских права, у холу испред Одељења белетристике, приређена је изложба чије су ауторке Ивана Митровић и Наташа Бранковић.

1

1

  10.07.2015.  |    13:36